Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності | BOSS AUTO
укр||

Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності

Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності фото №1
Дослідження по надійності автомобілів-триліток, Vehicle Dependability Study (VDS), від агентства J.D. Power, принесло кілька примітних відкриттів. Перше - це перестановки. Багаторічний лідер VDS бренд Lexus, який у минулому році поступився пальмою першості марці Genesis, в нинішньому знову опинився на першому рядку, поліпшивши показник відразу на 19 пунктів (з 100 до 81 скарги на 100 машин). Genesis провалився на восьму позицію, погіршивши показник з 89 до 102 скарг. Марка Porsche вийшла з четвертої рядки на другу (параметр надійності за рік змінився з 104 до 86), а KIA стрімко злетіла з 14-ї позиції на третю, поліпшивши надійність відразу на 35 балів (з 132 проблем на сотню машин до 97), вона ж краща марка мас-маркету.
Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності фото №2
Другий момент - вперше в рейтингу VDS взяла участь марка Tesla. Правда, неофіційно. Агентство пояснює: «На відміну від інших виробників, Tesla не дає J.D. Power дозволу на опитування своїх власників в 15 штатах, де це потрібно. Однак рейтинг Тесли був розрахований на основі надійної вибірки опитувань власників з інших 35 штатів ». Тому в таблиці американці виділили Теслу окремим рядком. Але якби бренд розташовувався разом з іншими, то зі своїми 176 скаргами на 100 машин зайняв би 30 місце з 33 перевірених марок.
Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності фото №3
Третій момент - в цьому році статистика виявила найкращий середній показник надійності по індустрії (121 проблема на 100 машин) за весь час підрахунку рейтингів VDS, яким виповнилося 32 роки. Це на 13 скарг менше, ніж в минулому році. І у галузі ще є великий потенціал для поліпшень. J.D. Power відзначає, що зараз 80% продажів в Америці доводиться на пікапи (Trucks) і позашляховики / кросовери (SUV), між тим в цих категоріях автомобілів середній показник навіжений: 130 у пікапів і 122 у SUV проти 111 у звичайних легковиків.
Lexus повернув собі лідерство в рейтингу надійності фото №4
Рейтинг 2021 U.S. Vehicle Dependability Study заснований на опитуванні 33 251 власника автомобілів 2018 модельного року після трьох років користування, проведеному з липня по листопад 2020 го. Чи задавалися питання про 177 проблемах, згрупованих у вісім блоків: аудіо / зв`язок / розваги / навігація; двигун / трансмісія; екстер`єр; інтер`єр; функції / елементи управління / дисплеї; досвід водіння; опалення / вентиляція / кондиціонування; сидіння. В цьому році у всіх восьми блоках спостерігалося поліпшення (зниження числа скарг).