Група Volkswagen зіткнулася з дефіцитом напівпровідників | BOSS AUTO
укр||

Група Volkswagen зіткнулася з дефіцитом напівпровідників

Група Volkswagen зіткнулася з дефіцитом напівпровідників фото №1
Іспанська завод Сеата в Мартореле скоротить обсяг виробництва на лінії, яка випускає сімейства Seat Leon і Cupra Leon, а також паркетник Cupra Formentor. З 25 січня по квітень 2021 року лінія буде працювати в дві зміни (замість нинішніх трьох), збираючи по 600 автомобілів в день (замість 900), повідомляє Automotive News. Вивільнені співробітники перейдуть на конвеєр, де виготовляються Сеати Ibiza і Arona, але декого доведеться звільнити. Виною всьому - глобальна нестача напівпровідників.
Група Volkswagen зіткнулася з дефіцитом напівпровідників фото №2
Мало хто помітив, що група Volkswagen в середині грудня поскаржилася на «пляшкове горлечко», що виникло в сфері напівпровідникових матеріалів (ПМ) через пандемію. «Ситуація з масовими обмеженнями поставок ПМ призводить до серйозних збоїв в світовому автопромі. Провідні виробники ПМ переключили своє виробництво на інші відновилися галузі, такі як побутова електроніка, хоча автоіндустрія теж набирає обертів, особливо в Китаї, - підкреслює VW Group.
- Дефіцит ПМ стосується автомобілів на платформі MQB марок Volkswagen, Skoda, SEAT і Audi. Контрзаходи і альтернативи постійно вивчаються, але нам доведеться адаптувати виробництво в окремих регіонах Китаю, Північної Америки і Європи до поставок ПМ в першому кварталі 2021 року. Ми робимо все, щоб мінімізувати простої ».