Перетворений Nissan GT-R стане помірним гібридом | BOSS AUTO
укр||

Перетворений Nissan GT-R стане помірним гібридом

Перетворений Nissan GT-R стане помірним гібридом фото №1
Нинішній Nissan GT-R (R35), що з`явився в 2007 році, буде ще раз помітно перероблений у 2022-му, запевняє японське видання Best Car Web. Можливо, це купе і назвуть R36 (тобто другим поколінням «джі-ті-ара»), хоча по суті це буде та ж сама модель. Тільки зі зміненим виглядом і помірною гібридною системою (Mild Hybrid). Раніше представники компанії говорили, що не мають наміру перетворювати GT-R в повноцінний гібрид. Однак найпростіша форма гібридизації (інтегрований стартер-генератор, невелика тягова батарея, 48-вольта бортова мережа) - напрошується.
Перетворений Nissan GT-R стане помірним гібридом фото №2
Віддача ISG оцінюється в 20 кВт (27 к.с.) і 250 Н • м, ці «конячки» і «ньютони» будуть додаватися до зусиль звичного турбомотора V6 3.8. Японці пишуть, що такий модернізований варіант машини залишиться в продажу на пару років, тобто буде прибраний з каталогу в 2024-м, щонайменше на японському ринку. Кілька дивна заява, враховуючи, що спроектований повністю з нуля R37 з`явиться чи раніше 2027-го.
Перетворений Nissan GT-R стане помірним гібридом фото №3
До кінця 2022 року на ринок потрапить і R35 GT-R Final Edition, без будь-якої гібридної добавки, але зате з мотором, як у купе GT-R 50 (доопрацьований VR38DETT з віддачею 720 л.с. і 780 Н • м) . Тираж «фінальної версії» R35 складе 20 штук або навіть менше, а ціна виявиться в районі 40 млн ієн. Це майже вдвічі вище, ніж у серійного GT-R Nismo. Однак такий прайс набагато гуманніше, ніж розробники просили за лімітований GT-R 50 з кузовом від Italdesign 990 000 євро.