Volkswagen ID.5 надійшов в передсерійне виробництво | BOSS AUTO
укр||

Volkswagen ID.5 надійшов в передсерійне виробництво

Volkswagen ID.5 надійшов в передсерійне виробництво фото №1
Компанія Volkswagen Sachsen GmbH повідомила, що на її заводі в Цвіккау запущена пілотна серія електричного кросовера ID.5 і що в другій половині 2021 року модель вийде на ринок. За технікою ID.5 повторює вже випускається на тому ж майданчику ID.4, але володіє купеобразного силуетом. Модель ID.5 стала третьою машиною на платформі MEB, освоєної в Цвіккау, - після ID.3 і ID.4.
Volkswagen ID.5 надійшов в передсерійне виробництво фото №2
У кросовера ID.4 є дві батареї (52 і 77 кВт • ч, використовувана частина, нетто) і кілька задньопривідних версій (від 148 до 204 сил), а незабаром додасться повнопривідний варіант на 306 сил. Молодший 148-сильний паркетник доданий в асортимент недавно, чому початкова ціна в Німеччині стала ще привабливішою 36 950 євро. Розцінки на ID.5 в порівнянних комплектаціях будуть вище. Відомо також, що в США ID.5 не з`явиться, хоча ID.4 там продається, а в 2022 році навіть буде локалізована. У нинішньому ж році в Цвіккау повинні прописатися ще три MEB-моделі: Cupra el-Born, Audi Q4 e-tron і Q4 Sportback e-tron.
Volkswagen ID.5 надійшов в передсерійне виробництво фото №3
Згідно з планом глави групи Volkswagen Герберта Дисса, концерн до 2028 року випустить в усьому світі 22 млн електрокарів, з них більше половини - в Китаї. До слова, в Піднебесній є моделі, пропоновані тільки там. Так, локалізований простий ID.4 розділився на ID.4 Crozz і ID.4 X, а під індексом ID.6 X в нинішньому році запустять конвеєрний варіант концепту ID. Roomzz. Додамо, що на зазначених електрокарах сімейство ID. не зупиниться: субкомпактні ID.1 і ID.2 очікуються на ринку в 2024-2025 роках.