Hyundai і Ineos об'єднаються в водневої сфері | BOSS AUTO
укр||

Hyundai і Ineos об'єднаються в водневої сфері

Hyundai і Ineos об'єднаються в водневої сфері фото №1
Сьогодні хімічний гігант Ineos Group і Hyundai Motor Company підписали меморандум про взаєморозуміння для «вивчення нових можливостей водневої економіки». Мова йде про виробництво і постачання водню, нових сферах його застосування, технологіях і бізнес-моделях. Група Hyundai з 2018-го реалізує стратегію FCEV Vision 2030 сподіваючись освоїти випуск 700 000 водневих установок на рік, тоді як Ineos в якості побічного продукту виробляє 300 000 тон водню щорічно.
Hyundai і Ineos об'єднаються в водневої сфері фото №2
Документ дистанційно підписали глава відділу розробок Hyundai Альберт Бірманн, який відмовився коментувати угоду, і технічний директор Ineos Group Пітер Вільямс, який назвав меморандум «унікальною можливістю».
Hyundai і Ineos об'єднаються в водневої сфері фото №3
Ми сподіваємося, що наш багаторічний досвід в області водневих паливних елементів буде працювати в синергії з досягненнями концерну Ineos в області хімії », - заявив віце-президент Hyundai Сехун Кім. За його словами, зусилля партнерів будуть сприяти масового виробництва «зеленого» водню по всій Європі. Ineos, в свою чергу, зазначив, що його «дочка» Inovyn володіє ноу-хау в технології електролізу води з використанням відновлюваних джерел енергії. Попереду повноцінну угоду про альянс.