Ferrari прийде в топ-клас Ле-Мана і WEC в 2023 році | BOSS AUTO
укр||

Ferrari прийде в топ-клас Ле-Мана і WEC в 2023 році

Ferrari прийде в топ-клас Ле-Мана і WEC в 2023 році фото №1
Компанія Ferrari заявила, що c 2023 року брати участь в битві за абсолютний залік «24 годин Ле-Мана», так само як всього чемпіонату гонок на витривалість WEC в новому класі Le Mans Hypercar (LMH). Гіперкар, чиє проектування розпочато, буде змагатися з апаратами компаній Toyota, Scuderia Cameron Glickenhaus і Peugeot, а також ByKolles Racing. Плюс там же змагатимуться творіння Porsche і Audi класу LMDh, здатні скласти конкуренцію LMH. Прототип LMDh побудує і Acura. Ferrari зараз скорочує витрати на Формулу-1, в тому числі звільняє деяких членів формульної команди. Вони цілком можуть перебратися в проект LMH.
Ferrari прийде в топ-клас Ле-Мана і WEC в 2023 році фото №2
Цікавий епізод історії пов`язаний з останньою перемогою автомобіля Ferrari в загальному заліку Ле-Мана (перші місця в окремих класах у марки були і пізніше). У 1965 році мастей Грегорі і Йохен Ріндт зійшли на першу сходинку п`єдесталу. Ось тільки частина шляху їх машину 250 LM вів резервний пілот Ед Хьюгус, який замінив вранці втомленого мастей (Ріндт не встигли знайти, він десь спав). Грегорі потім повернувся за кермо, хоча за правилами вже не міг цього зробити.
Ferrari прийде в топ-клас Ле-Мана і WEC в 2023 році фото №3
Через це порушення екіпаж повинні були дискваліфікувати, проте позапланова зміна Хьюгуса ніде офіційно не була зафіксована. Так що прокол команди North American Racing Team судді не помітили. А деталі історії стали відомі лише в 2000-х, вже після смерті Еда, завдяки одному з його листів.