Honda створить консорціум з змінним тяговим батареям | BOSS AUTO
укр||

Honda створить консорціум з змінним тяговим батареям

Honda створить консорціум з змінним тяговим батареям фото №1
Компанія Honda підписала угоду про наміри з фірмами KTM, Piaggio і Yamaha Motor, що передбачає створення консорціуму з змінним акумуляторам для електричних мотоциклів і легких електромобілів - Swappable Batteries Consortium. Партнери вважають, що наявність уніфікованих тягових батарей, порівняно компактних і розрахованих на швидку заміну, не тільки вирішить проблеми довгої зарядки, а й посприяє формуванню екосистеми акумуляторів, дружній навколишньому середовищу.
Honda створить консорціум з змінним тяговим батареям фото №2
Консорціум запрацює в травні 2021 року. Він визначить основні параметри таких батарей, які були б оптимальні і зручні для оснащення ними мопедів, мотоциклів, трициклів і квадрицикл. Далі консорціум має намір працювати разом з національними, європейськими та міжнародними органами над міжнародними технічними стандартами для таких тягових акумуляторів.
Honda створить консорціум з змінним тяговим батареям фото №3
Хоча в описі проекту не фігурують звичайні електрокари, в разі успішного розвитку такої екосистеми легко передбачити її адаптацію до більш великим транспортним засобам, хоча б сегментів А і B. Цікаво також, як автори зуміють уникнути організаційних і фінансових труднощів, що вплинули на схожі починання фірм Tesla і Better Place, які провалилися. А поки чотири фірми-засновника консорціуму Swappable Batteries запрошують всі зацікавлені компанії приєднатися до них.