Klein AirCar вперше піднявся в небо | BOSS AUTO
укр||

Klein AirCar вперше піднявся в небо

Klein AirCar вперше піднявся в небо фото №1
Це, здається, перший апарат серед себеподобних, що виглядає однаково добре на землі і в повітрі. А ще у нього чудова схема трансформації. Автор цього проекту - чоловік на ім`я Стівен Кляйн, має значний досвід в аеронавтики і є затятим ентузіастом нового виду транспорту: літаючих автомобілів. Його фірма KleinVision показала на відео перший політ концепту під назвою AirCar.
Klein AirCar вперше піднявся в небо фото №2
Ми бачили вже чимало концептів і прототипів гібридних транспортних засобів, які теоретично можуть працювати на асфальті і в повітрі, проте у одних справа так і не дійшла до польотів, інші навіть на дорогу ніколи не виїжджали, а деякі такі потворні на вигляд, що про їх появі в реальному житті не хочеться навіть думати. KleinVision AirCar вдалося побудувати функціональний і гармонійний наземно-повітряний апарат, який дійсно працює.
Klein AirCar вперше піднявся в небо фото №3
AirCar дозволяє водієві швидко перейти з дорожнього режиму в повітряний, буквально натисканням кнопки автоматично розгортаються і складаються, поки пасажири залишаються в салоні. Під час трансформації задня частина машини витягується, щоб забезпечити оптимальні льотні характеристики. Незважаючи на те, що транспортний засіб дійсно виглядає набагато краще, ніж попередні спроби, які ми бачили на літаючих автомобілях, він все ще не є непомітним на дорозі. Звичайно, можливість сховати крила під лінією кузова - це величезна перемога, але важко ігнорувати масивне крило і гвинт ззаду.
Klein AirCar вперше піднявся в небо фото №4
Значить концепція працює і виглядає добре, але є ще дві речі, які стоять на шляху появи таких літаючих машин в продажу: необхідність отримання водійського посвідчення і ліцензії пілота, а також дозвіл на експлуатацію транспортного засобу від держави. У Європі лише недавно було отримано перший дозвіл на експлуатацію автомобіля, що літає, проте тільки на дорогах, а не в небі.
YouTubeПереглянути