Америка розпрощалася з базовим хетч Volkswagen Golf | BOSS AUTO
укр||

Америка розпрощалася з базовим хетч Volkswagen Golf

Америка розпрощалася з базовим хетч Volkswagen Golf фото №1
Компанія Volkswagen of America оголосила, що мексиканський завод в Пуебла минулого тижня припинив провадження «сьомого» Гольфа для ринку США, але запасів вистачить, щоб підтримувати продаж хетчбеків до кінця року. «Восьмий» Golf буде доступний американцям з осені, але тільки в «заряджених" версіях Golf GTI і Golf R.

«C грудня 1974 року народження, протягом чотирьох десятиліть, Golf радував американських водіїв поєднанням динамічних характеристик, розумним використанням простору і неперевершеною якістю. Хоча Golf сьомого покоління стане останнім з проданих в США базових хетчбеків, нові Golf GTI і R збережуть його спадщина », - запевнив віце-президент з маркетингу Хайн Шафер.
Америка розпрощалася з базовим хетч Volkswagen Golf фото №2
У XXI столітті найсприятливішим для Гольфа в США був період 2015-2017 рр., Коли пятідверка завоювала титул «Автомобіль року в Північній Америці» (NACTOY), а продажі досягли 68 978 одиниць. З тих пір попит неухильно падає. У 2020-му американці купили лише 25 693 хетча (-11 700), причому близько 50% припало на версію GTI. Рекордним залишається 1980-й з результатом в 191 166 машин.