Volkswagen і Microsoft створять платформу автономного водіння | BOSS AUTO
укр||

Volkswagen і Microsoft створять платформу автономного водіння

Volkswagen і Microsoft створять платформу автономного водіння фото №1
Підрозділ групи Volkswagen Car.Software Organisation і компанія Microsoft створять платформу для автоматизованого водіння Automated Driving Platform (ADP) на основі хмарної технології Microsoft Azure. Це рішення стало розвитком розпочатої раніше кооперації, в рамках якої Microsoft допомагала Фольксвагену з хмарними обчисленнями і інтернетом речей. Тепер група має намір підвищити ефективність розробки систем допомоги (ADAS) і функцій Automated Driving, а також прискорити їх розгортання в глобальному масштабі.
Volkswagen і Microsoft створять платформу автономного водіння фото №2
Концерн Volkswagen вже давно пов`язує з США тему розвитку автономного руху і систем допомоги. У дочірньої фірми Volkswagen Autonomy GmbH (VWAT) є відділення в каліфорнійському Белмонте, а зайнятий схожими проектами центр Audi Automated Driving Development розташувався в Сан-Хосе. Також Volkswagen разом з Фордом інвестує в стартап Argo AI, що працює над безпілотниками. Кооперація з Майкрософтом в цьому контексті виглядає продовженням стратегії.
Volkswagen і Microsoft створять платформу автономного водіння фото №3
Крім того, Microsoft допомагає створювати універсальне «хмара» Volkswagen Automotive Cloud (VW.AC), в якому на загальній основі будуть з`єднані всі цифрові послуги та пропозиції мобільності для всіх брендів і моделей концерну. Над цим проектом зараз працює спеціальна група інженерів в Сіетлі. Перші тестові парки з підключенням до VW.AC з`являться в нинішньому році, а серійне розгортання системи очікується у 2022-му. Група Volkswagen нагадує, що прагне стати «провайдером мобільності» і до 2025 року має намір інвестувати в цифровизацию 27 мільярдів євро.