Індійці і ізраїльтяни випробують повітряно-алюмінієві батареї | BOSS AUTO
укр||

Індійці і ізраїльтяни випробують повітряно-алюмінієві батареї

Індійці і ізраїльтяни випробують повітряно-алюмінієві батареї фото №1
Найбільша в Індії нафтопереробна корпорація Indian Oil (IOC), що володіє також найбільшою в країні мережею АЗС, об`єднала зусилля з ізраїльським стартапом Phinergy для розвитку алюмінієво-повітряних акумуляторів і їх комерціалізації. У дорожніх випробуваннях aНайбільша в Індії нафтопереробна корпорація Indian Oil (IOC), що володіє також найбільшою в країні мережею АЗС, об`єднала зусилля з ізраїльським стартапом Phinergy для розвитку алюмінієво-повітряних акумуляторів і їх комерціалізації. У дорожніх випробуваннях візьмуть участь компанії Mahindra & Mahindra, Maruti Suzuki India і Ashok Leyland, які оснастять дослідні зразки своїх електрокарів блоками від Phinergy. Тести триватимуть рік, і якщо затія виправдає себе, то спільне підприємство IOC Phinergy побудує в Індії великий завод з виробництва таких батарей.візьмуть участь компанії Mahindra
Індійці і ізраїльтяни випробують повітряно-алюмінієві батареї фото №2
Алюмінієво-повітряні батареї були придумані в 1960-х, але не набули широкого поширення через високу вартість і необхідність заміни акумуляторів замість їх зарядки від мережі. Проте Phinergy не один рік удосконалює цю технологію, сподіваючись на масове використання в автомобільній галузі як альтернативи літієво-іонним акумуляторам. На початку нинішнього року Phinergy вийшла на первинне розміщення акцій, отримавши $ 60 млн, і розпочала тести в Ізраїлі свого чергового досвідченого електрокара з алюмінієво-повітряним акумулятором, розрахованим на 1750 км ходу.
Індійці і ізраїльтяни випробують повітряно-алюмінієві батареї фото №3
Інвестиції в Phinergy з боку IOC почалися ще в минулому році. Тепер партнери хочуть на практиці показати придатність технології для широкого застосування. За задумом IOC, спільне підприємство з Phinergy буде випускати акумулятори такого типу, а десятки тисяч АЗС IOC стануть пунктами швидкої заміни. Відпрацьовані алюмінієві аноди будуть відправлятися на вторинну переробку. Для Індії ця схема може бути вигідною, так як літію в країні мало, а по виробництву алюмінію країна - в числі світових лідерів. Додамо, що ідея гарячої заміни тягових батарей в автоіндустрії спливала вже несколлько раз (правда, зазвичай йшлося про літієво-іонних акумуляторах), але так і не прижилася.

Доставляємо авто із США, Канади, Європи та Кореї на замовлення.
Автомобілі із Америки у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Одеса, Мукачево, Чернівці, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Рівне, Житомир, Вінниця, Кропивницький, Запоріжжя, Полтава, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Суми, Кропивницький, Ужгород, Кривий Ріг, а також купити авто з США в будь якому місті України.