Оновлений Jeep Compass отримав автопілот в Європі | BOSS AUTO
укр||

Оновлений Jeep Compass отримав автопілот в Європі

Оновлений Jeep Compass отримав автопілот в Європі фото №1
Перші кросовери Jeep Compass європейського виробництва з`явилися минулого літа - до цього машини в Старий Світ везли з Мексики. Минуло зовсім небагато часу, і італійський завод перейшов на випуск оновленого варіанту. Візуально автомобіль ідентичний родичу з Китаю, якого розсекретили в листопаді 2020 го, але для новоспеченої компанії Stellantis це все одно подія. По-перше, рестайлінговий Compass став першим запуском Джипа для групи в Європі, по-друге, тут це перша модель бренду, оснащена системою Highway Assist, - адаптивним круїз-контролем з функцією утримання в смузі.
Оновлений Jeep Compass отримав автопілот в Європі фото №2
Про намір вивести оновлену модель на європейський ринок розповіла більше двох місяців тому лімітована версія машини, випущена на честь 80-річчя бренду. Крім неї в модельному ряду буде ще п`ять постійних виконань: Sport, Longitude, Limited, S, яка виділиться забарвленими елементами обважування в колір кузова, і Trailhawk з претензією на бездоріжжі. Як і раніше, повноприводними машинами залишаться тільки гібрида Compass 4xe (190 або 240 к.с.). Під капотом такої модифікації варто бензинова турбочетвёрка 1.3, яка відповідає за передню вісь, а задню крутить електромотор.
Оновлений Jeep Compass отримав автопілот в Європі фото №3
Інші варіанти трансмісій теж знайомі. Наприклад, той же бензиновий агрегат 1.3, але вже працює на самоті, видає 130 або 150 к.с. Крутний момент у обох варіантів - 270 Н • м. За передачу тяги на передню вісь в першому випадку відповідає шестиступінчаста "механіка", у другому - шестидіапазонний «робот» з двома сухими зчепленнями. Турбодизель 1.6 Multijet II на 120 сил і 320 ньютон-метрів теж обертає передню вісь, але тільки за допомогою ручної коробки. Ціни на нову лінійку оголосять пізніше.