Головний завод BMW в Мюнхені припинить випуск ДВС до 2024 року | BOSS AUTO
укр||

Головний завод BMW в Мюнхені припинить випуск ДВС до 2024 року

Головний завод BMW в Мюнхені припинить випуск ДВС до 2024 року фото №1
До кінця 2022 року кожне з німецьких підприємств BMW буде випускати як мінімум один електромобіль, тому зараз йде «електрифікація» глобальної виробничої мережі. Так, мюнхенський завод втратить майданчики для виготовлення двигунів внутрішнього згоряння, оскільки на її місці виросте складальний комплекс. Не пізніше 2024-го все ДВС будуть поетапно перенесені: мотори V8 і V12 влаштуються в Австрії, на потужностях фірми Magna Steyr, а випуск «четвірок» і «шісток» переїде до Великобританії, на завод в Хемс-Холі.
Головний завод BMW в Мюнхені припинить випуск ДВС до 2024 року фото №2
Впровадження нової електричної архітектури, яку BMW називає кластерної (new cluster architecture), стартує в 2025-м з ще не збудованого заводу в Угорщині. (На фото: збірка батарейних систем для гібрида BMW X5 xDrive45e в Спартанберге.)
Головний завод BMW в Мюнхені припинить випуск ДВС до 2024 року фото №3
Баварці відзначають, що перебудова виробничої мережі заснована на трьох пріоритетах: по-перше, це перехід до електромобільності і цифровізації, по-друге, підвищення ефективності процесів і структур, по-третє, стійкість (екологічність) у виробництві та логістиці. Трансформація йде рука об руку зі створенням робочих місць, наприклад, «електричний» техцентр в Дінгольфінге скоро подвоїть штат (до 2000 чоловік). Крім того, більше 50 000 співробітників BMW Group вже пройшли навчання для роботи з електрокарами.