Новий Volkswagen Golf R | BOSS AUTO
укр||

Новий Volkswagen Golf R

Новий Volkswagen Golf R фото №1
У лінійці Volkswagen Golf восьмого покоління з`явився новий флагман - спорткар з традиційною літерою R в назві. Його шпигунські фотографії без маскування ми бачили ще в лютому, а сьогодні виробник влаштував офіційну презентацію, як тепер водиться - в онлайн-форматі. Новий VW Golf R отримав дволітрову «турбочетверка» на 320 к.с. і 420 Нм - як у соплатформенних Arteon R і Tiguan R. Компанія заявляє про серйозну надбавку, але тут є один нюанс. У 2016 році, коли був плановий рестайлінг сімейства сьомий генерації, віддачу двигуна хетчбека і універсала Golf R підняли з 300 к.с. і 380 Нм до 310 к.с. і 400 Нм відповідно. В результаті час розгону до 100 км / год скоротилося до 4,6 секунди. Пізніше, коли Європа переходила з циклу випробувань NEDC на WLTP, а виробники заново сертифікували машини, у топових "Гольфів" (і не тільки у них) відняли ті ж 10 к.с.
Новий Volkswagen Golf R фото №2
Крім двигуна, який може поєднуватися з шестиступінчастою механікою або семиступінчастим роботом, хот-хетч запозичив у вищезазначених побратимів нову систему повного приводу, яка розподіляє потужність не тільки по осях, але і між задніми колесами. Golf R набирає сотню за 4,7 секунди і може розігнатися до 250 км / ч. Не виключено, що на більш пізньому етапі продажів для новинки запропонують Performance-пакет: у попередника він, крім іншого, піднімав максимальну швидкість до 267 км / ч.
Новий Volkswagen Golf R фото №3
У числі інших особливостей - переналаштована підвіска з більш жорсткими пружинами і зменшеним на 20 мм кліренсом, збільшений «в мінус» розвал коліс, полегшений на 3 кг алюмінієвий підрамник, більші гальма. Система Vehicle Dynamics Manager тепер керує не тільки амортизаторами і електронним блокуванням, але і повним приводом.
Новий Volkswagen Golf R фото №4
Як і Volkswagen Golf GTI Clubsport, новий Golf R проходив фінальну доведення на Нюрбургринзі. При цьому крім режиму Special, призначеного спеціально для знаменитої німецької траси і до теперішнього часу наявного тільки у «Клабспорта», «Ерке» покладена ще одна ексклюзивна настройка - Drift. Також є стандартні для цієї моделі профілі Comfort, Sport, Race і Individual - і ніякого Eco.
Новий Volkswagen Golf R фото №5
У плані дизайну екстер`єру новий Volkswagen Golf R виділяється:

агресивної лицьовою частиною з сплиттером «в гоночному стилі» і іншими гратами;
19-дюймовими дисками з синіми гальмівними супортами, бічними «спідницями»;
унікальним заднім бампером з глянцевим чорним дифузором, чотирма хромованими випускними патрубками, спойлером на даху.
Новий Volkswagen Golf R фото №6
Крім фірмового для R-моделей синього відтінку Lapiz Blue Metallic, хот-хетч буде доступний в білому і чорному кузові. Люк в даху включений в стандартну комплектацію. У салоні - специфічна графіка і додаткова інформація на цифровий приладової панелі і тачскрін мультимедійної системи Discover Pro, спортивні передні крісла зі шкіри Nappa, обробка «під карбон» з синіми вставками тощо.
Новий Volkswagen Golf R фото №7
У США продажі стартують в другій половині наступного року. Ціни поки не названі.