Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8 | BOSS AUTO
укр||

Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8

Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8 фото №1
Позашляховики Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer схожі на що надійшов у продаж Jeep Grand Cherokee L, але на ділі це принципово різні автомобілі. На відміну від «ельки» новинки базуються на рамної конструкції, а майже всі кузовні панелі у них оригінальні. І, звичайно, Вегоніри виглядають набагато масивніше, ніж Grand Cherokee L, що підтверджують і цифри: Wagoneer і Grand Wagoneer в довжину досягають 5435 мм, в ширину і висоту - 2123 і 1920 мм, а їх колісна база становить 3124 мм. Для Grand Cherokee L актуальні наступні показники - 5204, 1963 і 1816 і 3091 мм відповідно. Більш того, по всіх габаритах рамним джипом поступається навіть Cadillac Escalade!
Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8 фото №2
Але якщо у Кадилака є ще подовжена версія ESV, то для моделей Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer такої не передбачено. А слово Grand в назві позначає дорожчу модифікацію і краще оснащення. Такий автомобіль виглядає багатше за рахунок розширеного хромованого декору і більших коліс, у нього вишуканіше обробка салону і є додатковий сенсорний дисплей з боку переднього пасажира. Плюс в списку базового оснащення - пневмопідвіска, адаптивні амортизатори і повний привід, які в звичайному Вегоніре доступні тільки за доплату. Але найбільша відмінність між двома модифікаціями криється в двигунах.
Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8 фото №3
Обидві версії оснащуються виключно атмосферними моторами V8. Для стандартної доступний агрегат Hemi 5.7, що розвиває 397 к.с. і 548 Н • м і працює в парі з восьмиступінчастою «автоматом». Привід за замовчуванням задній, але опціонально пропонується три повнопривідних трансмісії - від простенької до просунутої з двоступеневою раздаткой і електронноуправляємой блокуванням заднього диференціала. Grand Wagoneer спочатку комплектується тієї ж коробкою передач і постійним повним приводом з демультіплікатором, але під капотом у нього - Hemi 6.4 на 477 сил і 617 Н • м. Для порівняння, у Ескалейд мотор V8 видає 425 к.с. і 623 Н • м, а двухнаддувний V6 у Навігатора - 456 і 691.
Jeep Wagoneer і Grand Wagoneer отримали раму і мотори V8 фото №4
Американські дилери Джипа вже почали оформляти замовлення на автомобілі, які доберуться до шоу-румів до літа 2021 року. За базовий Wagoneer просять $ 59 995, а в конкуренти йому записані такі автомобілі, як Chevrolet Tahoe і Ford Expedition за $ 50 295 і $ 53 650 відповідно. Jeep Grand Wagoneer помітно дорожче - $ 88 995. І конкуренти у нього відповідні - Cadillac Escalade і Lincoln Navigator, які в США коштують $ 77 490 і $ 78 125. А ще у більш дорогого Джипа буде спецверсія Obsidian з чорними 22-дюймовими легкосплавними колесами і зовнішнім декором того ж кольору. Ціна такого Гранда - $ 100 995.