Як повідомляє видання «Твоя машина», у 2022 році перша країна повністю перейде на електромобілі. Йдеться про Норвегію, де купувати нові авто з двигунами внутрішнього згоряння просто невигідно.

У листопаді в Європі було продано рекордну кількість електромобілів, при цьому частка машин на нових джерелах енергії становила понад 15%. Якщо до повної електрифікації всієї Європи дуже далеко, то в Норвегії електромобілі займають вже 95% ринку.
За підсумками 2021 року в топ-15 моделей, що найбільше продаються, не потрапила жодна модель на бензиновому або дизельному двигуні. 14 моделей - це електромобілі, а 15-м виявився гібрид Toyota RAV4 Prime, що заряджається. Офіційно заборона на продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в Норвегії почне діяти з 2025 року, проте купувати та утримувати машини на бензині та дизелі вже сьогодні вкрай невигідно.

Джерело також наводить порівняльні ціни: Toyota Land Cruiser Prado, який у Росії коштує від 37 000 євро, у Норвегії пропонується за 70 000 євро. А Volkswagen Touareg в цій країні можна купити за ціною від 95 000 євро, за які там багато хто воліє вибрати Porsche Taycan.
Говорячи про автомобілі на альтернативних джерелах енергії, варто нагадати, що експерти Китайської асоціації автомобільних дилерів склали рейтинг 15 гібридних автомобілів китайського виробництва, які з найкращими показниками залишкової вартості на ринку через рік після виходу.