Найпотужніший MINI стане електричним | BOSS AUTO
укр||

Найпотужніший MINI стане електричним

Найпотужніший MINI стане електричним фото №1
Найпотужніша і швидка модель в сімействі MINI, традиційно носить ім`я John Cooper Works GP, в новому поколінні отримає електричну силову установку.
У MINI не приховували планів поступово електрифікувати всю модельну лінійку, однак тепер стало відомо, що виключення не зроблять навіть для четвертого покоління лімітованої версії «гарячого» хетчбека. Як повідомляє видання Motoring File з посиланням на власні джерела серед співробітників марки, MINI зробить John Cooper Works GP електричним. В даний час єдиним MINI на електротязі є модель Cooper SE, чия силова установка уніфікована з баварським електрокаром BMW i3.
Найпотужніший MINI стане електричним фото №2
Електричний MINI John Cooper Works GP вже знаходиться на стадії прототипу. Зовні він буде вельми схожий на нинішній JCW GP, включаючи розвинені розширювачі крил і масивне антикрило. Чи зміниться хіба що грати радіатора і зникнуть вихлопні труби. Ймовірно, силову установку інженери запозичать у Cooper SE, але потужність піднімуть з нинішніх 184 кінських сил до більш вражаючих значень. Варто очікувати і більш ємною батареї, але дізнатися про це можна буде не раніше 2022 року.